SEO: link building uitgelegd

Het maken van links naar een pagina is nog altijd belangrijk voor je SEO rankings
Het aantal links naar een pagina, de onderverdeling van zoekwoorden in de links, en de kwaliteit van je backlinks heeft veel invloed op je page ranking of SERP. In de ogen van Google’s algoritme wordt de relevantie (en dus de positie in de zoekresultaten) van een pagina mede bepaalt door het aantal keer dat er naar een pagina of blog post wordt verwezen. Hoe meer andere websites naar jouw website verwijzen hoe hoger je in Google komt te staan. Echter: de kwaliteit van je backlinks is ook belangrijk. Een handige tool om de Domain Rating (DR) van een site op te zoeken is AHREFS. Hier kun je voor verschillende sites de score opzoeken. Het heeft mijn aanbeveling om backlinks vanaf websites met een DR score lager dan 11 niet te gebruiken. Sterker nog: dit kan je ‘strafpunten’ opleveren in de ogen van Google. Ervaring leert ook dat je slim moet omgaan met hoe je naar een pagina verwijst. Iedere keer dezelfde anchor-tekst gebruiken heeft bijvoorbeeld ook geen zin. Wil je bovenaan in Google? Dan is er een hele lijst met dingen waar je op moet letten. Voor meer informatie over linkbuilding is er overal op internet informatie te vinden over dit onderwerp, maar een echte SEO expert weet dat er ook een hoop non-informatie is. Was er maar een eenvoudige checklist voor het verhogen van je SEO rankings!

SEO advies
Wil je bovenaan in Google komen te staan? Bekijk dan eerst met welke zoekwoorden je dit wilt. Inzicht in de zoekvolumes is voor iedereen inzichtelijk op bijvoorbeeld ads.google.nl. Ook hier kan AHREFS uitkomst bieden. Hoe vaak wordt er bijvoorbeeld in Nederland op een bepaald zoekwoord gezocht? En welke concurrenten scoren hoog in de rankings? Op welke (organische en betaalde) zoekwoorden kan je je met je website gaan richten? Vaak is het aanmaken van een landingspagina voor een bepaald zoekwoord genoeg om de concurrentie voorbij te streven.

Wist je bijvoorbeeld dat 70% van de mensen op het de 1e, 2e of 3e resultaat in Google klikt? Naarmate je lager in de top-10 staat neemt het aantal kliks drastisch af. Laat staan een positie onder de top-10 in zoekmachines. Zoek je voor je bedrijf in Hengelo of Enschede een SEO expert? Neem contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen om ook jouw website hoog in Google te laten komen.

SEO linkbuilding Partners